Peringatan... ^_^

  • 0

Satu peringatan sebenarnya untuk muslimah-muslimah semua dan peringatan buat diri sndiri juga...

mari kita renung-renungkan bersama,

fikir-fikirkan bersama,

jika satu hari nanti kita mati,

akaun facebook ini hanya kita yang tahu password,

hanya kita yang boleh access...





Dan...






Selepas kita mati..

apa yang jadi pada akaun fb kita?

mungkin ada yang akan ucapkan takziah..

mungkin ada yang selalu menjenguk bagi mengubat rindu...


Tetapi..



Sedarkah kita !

gambar-gambar kita...

akan terus membuatkan kita terseksa di alam kubur?

gambar-gambar yang tidak ditutupi aurat dengan sempurna...

macam mana nanti?

lelaki ajnabi terus-terusan tengok... aduhai ~

dalam masa yang sama, tiada siapa yang boleh deletekan gambar kita...

walau sudah bertahun-tahun kita mati, gambar itu terus ada dan ada dan ada... Allah~ =_='

saham dosa terus meningkat... nauzubillah !



Macam mana?

pernah terfikir tak?

tudung singkat yang dipakai tu, akan selamatkan kita dalam kubur nanti?

legging dan jeans ketat, boleh selamatkan kita?

baju yang membalut aurat itu, bagaimana?



Mungkin kini,

kita masih merasa tak sabar nak berkongsi cerita dengan gambar-gambar yang cantik...

tempat-tempat yang kita dah lawati di muka bumiNya...



Tapi di akhirnya nanti..

semua itu tidak akan membawa erti,

semuanya hanya tinggal kenangan bagi yang masih hidup,

di alam kubur, semua itu tidak sedikit pun boleh menyelamatkan kita...



Cuba kita renung-renungkan,

saham dosa yang terus meningkat walau setelah ketiadaan kita di muka bumi sehingga hari akhirat...


Tutupilah auratmu sebelum auratmu ditutupkan,

peliharalah dirimu sebelum dirimu dikapankan~


Jagalah maruah diri sebagai seorang muslimah...

mati itu pasti...

persiapkan diri untuk mati itu perlu...

wallahu a'lam...


moga Allah redha dengan perkongsian ini.. ^_^

AMIN YA RABB ~