Salam Aidilfitri ~ ^__^

  • 0


*ana pun tak tahu la knp post jdi puteh2 gitu ,dah ejas byk kali dah... tp tak jadi jugakk.. tak faham benorr... adooyai ~ ==' kalo nk bace HIGHLIGHT kan tulisan yg jdi putih2 tu eaaa...
kalau nk bace laa.. kalau taknak yo wes lahh...
arek piye menehh.. yo orak opo lahhh... hehe :D


Pejam celik , pejam celik ~
Bulan Ramadhan yang di tabalkan Allah sebagai bulan mulia dari 1000 bulan
dah hampir ke penghujung... esok raya !! insyaAllah...
Makin lemau , lebam dan suram aktiviti amalan dan ibadat yg di usahakan...
Allah ~ sedihnyaaa bulan Ramadhan yg mulia ni dah nak meninggalkan kita...
Rasa sekejap sgt!! Tak puas... Allah ~


Walau bagaimanapun ramadhan kita tak boleh nk sekat daripada ia pergi...
Tapi amalan setiap hari dalam bulan ni kita boleh amal di bulan2 lain... insyaAllah ,renung2kan ~
Jangan time bulan ramadhan je jadik "ust" "ustzh" , bulan lain ??hmmm.. pandai2 la, maleh cakap byk dah... semua dah pandai piker kot , kan2? hehe
(bukan korang je , ana pun same laaa! haihh ==' )

Anyway , mood HARI RAYA semakin mengganas dalam minda dan jiwa!
Pusat membeli belah penuh manjang ~ huh!
Tempat parking kereta tak pernah lenggang...
Memang kuat sungguh penangan 1 Syawal ni kan ?

Makan plk, bila raya ni , paling sinonim rendang , ketupat , nasi impit , kuih raya yg berbagai jenis dan warna yg enak-enak.. masyaAllah ~ hahaha terliur plk... takpa esok kita makan nohh~
tapi , jgn lah berlebih-lebihan... bahaya, kolestrol kot ~ isk3 0_o'
Mentang2 puasa sebulan penuh , mai 1 Syawal hantam ckup2 nohh , rilex2...
Utamakan kesihatan anda... Ingatlah orang yg tersyg... ehehe

Kepada yg pulang beraya ke kampung halaman, hati2 memandu...
msti besh ann...
Sedih sikit taun ni , tak dapat balik Selangor ~
waaaa... embah lanang , embah wedok , paman2 , acik2,
wak2 , sepupupapat yg comel2... rindu !!
dah la payah nk jumpaaa... haihh~ =(
Takde rezeki nak balik taun ni , insyaAllah tahun depan... kalau panjang umur..
Duit raye tu simpan taun depan ekk ~ QODO' (bleh plk ye qodo' duit raye!) ahakss :D


Ya Allah bulan ramadhan yg mulia ini telah meninggalkan kami ,
Ampunkan lah dosa-dosa kami , sedekah kami dan amalan2 yg kami lakukan moga di terima,
Berilah kami kesempatan untuk menyambut nikmat ramadhan akan datang insyaAllah... amin ya rabb !


Apa-apa pun di sini ana ingin mengucapkan...
Selamat Hari Raya Aidilfitri , Maaf Zahir je Batin tak yah... ==' lalalala
~
Ahaksss..gurau jer.. seandainya ada salah dan silap , mohon di maafkan yer ~ ^__^
Kullu a'm wa antum bikhair ~ ^__^

psssstt!! DUIT RAYA jangan lupa auww ~ !! ^__^ hehehehehe