Soal Jawab bersama UAI ~ :)

  • 0
Assalamualaikum dan salam sejahtera ~
Ececece.... mcm pemberita pulaksss ~ :') hehe

Ehem3 , post kali ni , saya nak share picture berkenaan serba sedikit soal jawab
tentang wanita bersama Ustaz Azhar Idrus.
Pic ni ana ambil di album sahabat saya kat laman social
MUKABUKU a.k.a FACEBOOK.

Ganjaran bagi wanita beriman ~



Boleh ke bercinta sebelum nikah ??

Umo brape molek nikah ?



Hukum meletak gambar di laman social ?



Hukum seorang isteri menuntut cerai...~

Berzina ketika di sihir ?


Wanita melahirkan anak luar nikah ?


Suara wanita ?


Hukum wanita mandi di tempat awam ~


Hukum si gadis memakai inai ~


Tabarruj ?




Isteri tidak menegur suami ?


Wanita mewarnakan rambut...

Dagu wanita itu auratkah ??



Chat dengan lelaki UNMUHRIM ~ hehe



Pakai furdah , kejap2 bukak mcm dalam Tahajjud Cinta gituuu =='


Isteri nak bersedekah ?



Berjabat tangan ~


Aurat wanita dengan abang/adik lelaki ipar ~


Hukum andartu tak nak nikah ~


Keluar lendir darah sebelum bersalin ~ =='


Hukum pemakaian selendang di jadikan tudung ?

Hukum wanita memotong rambut~


Iddah seorang balu ~ (isteri yang kematian suaminya)


Bolehkah isteri menghalang suaminya dari berkakwan dengan org yg lalai ?


Suami tak izin jaga ibu sakit ~


Wanita solat jumaat ? Bolehkah ?
Sebenarnya pelbagai lagi soalan yang belum terungkai dan tidak di fahami...
Jadi , setakat ini saja saya dapat share.
InsyaAllah , sama sama lah kita mencari jawapan dan hikmah di setiap persoalan ~ biiznillah ! :)

wallahu a'lam ~
semoga bermanfaat... luv u all sahabat ~ :)