Geli dan Takut ~ =='

  • 0


Errrr
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
sebenarnye kan.....
Saya berani takut GELI dengan makhluk Allah yg sekor nie ~ =='
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-_-'
Hmmm....
Eeeee, serius tak suka lipas !
Rase macam nak lari sambil nanes-nanes kalau nampak lipas tau.
Kalau sekor takpe gi , kalau bebanyak sekali kuar ?
Allah ! memang nak kena sembur ridsect arh! HAHAA.
Ckp pasal ridsect kan, lipas-lipas yang bebanyak kat bilik kosong tu ,
saya sembur kat kesemua-semua nya. HARHARHARRR.
Saya sembur dengan penuh bersungguh sungguh , tekun dan gigih sekali.
Huahaa. Dah tu kan , smbil cakap sorang-sorang pulak tu !
Ahakzzz ~ =='
pastu kan tetibe ada la budak ni tgur
"gile ek ? ckp sorang2 ?"
I jwb , "takpe , asal x kcau org." ^^,

#huwaa ~ kejam tak ? kejam tak? mane ade kan.... ~ ^^' huhu
Actually banyak lagi makhluk yang saya takot geli seno nye.


Tapi macam termalas pulak nak senaraikan kesemua. hehe

Tapi di antaranya la kan....
Ehem3 ~

-
-
-
-
-
-
-

-
-
-
-

Loading 50%
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
TEEETTTT !!
-
-
>_<
Taraaaaaaaaaa....HI !
Ini nama dia...
CICAK !
Allah... geli yang teramat !! Dah gedik smacam dah nie ,
geli punye pasal. adoi =='
Tapi yang ni kalau nampak takpe , jgn dekat sudaaa... ~
penah tau entah tiba2 dari mana
datang nya , terasa sejuk je kat belakang.
Pastu saya pun usik2 la , terasa lembik2 , sejuk2.
MASYAALLAH !!! rase mcm nak pengsan .
ape lagi , menjerit je la yang termampu. huk6
Pastu mak dtg dgn kelam kabut sbb pelik ,
tetibe jerit memekak anak dara dia yang sorang nie ,
pastu mak gelakkan. adesss ~ then dy pun tolong kais2 gune rotan.
Lega rasanya...Mujur tak di rotannye saya sebab memekak.
Kalau tak , meraungggg beb! hihihi >_<
Actually , mak pun geli seno nye. hik3 :p
-
-
-
Warna hitam2 , ada tanduk , kaki dia melekat2 kat baju... ==
Nama dia...
KUMBANG BADAK !
Yang ni pun samalah.. Geli teramat-amat-amat sgt sgt!
Sebab... errr... warna dia , kaki dia, tanduk dia, size dia... besar dari kumbang biasa. Kumbang biasa pun geli , apalagi BADAK ? ewwww!!
Kat asrama dulu banyak kumbang ni tau.
Kadang2 kawan-kawan yg berani
pegang2 kumbang badak ni , suka usik2. Benci betol !
Ade ke patut , orang tengah ngaji ngulang
dalam kelas tetibe di letaknya
makhluk Allah yg sekor ni atas Quran. Meloncat la saya .
Mujur tak tercampak terbaliknye Quran tu. Allah... =='
Pening terus lepas tu.
-
-
-
Siang tido malam berjaga...Apakah ??
Nama dia...
KELAWAR !
Kalau yang ni , bukan saya je yg takut dan geli...
Tapi semua kawan2 saya jugaa... huhuhu... jenuhh....
Haiwan ni banyak sgt2 kt asrama.
Dia dok dalam bumbung asrama.
Kalau dulu , time nak tido...
tetibe je dia masuk pusing2 dalam bilik tu.
Uishh... daripada tengah nyenyak terus berdiri lari lintang pukang.
Segar terus mata ! ==' Itu time dalam bilik tidur.
Kalau time dalam kelas , lagilaa... boleh kata tiap-tiap
hari dia masuk. Dok keliting2 kot tu. Pasaipa la ea?
Dia syok kot noh dengaq kami semua ngaji. hak6
Tapi dgn kehadirannya , terus kitorng tak jadi ngaji.
-
-
-
First saya jumpa dia ni , masa kat umah Embah saya di Sabak Bernam,Selangor.
Nama dia....
ANGSA !!
Sebenarnya tak takut pun.
Cuma.... mase kecik2 dulu saya selalu kena kejar ngn dia ni.
Setiap kali nampak je mesti kena kejar.
Waaaaarghhh... lari sambil nanes2 tau mase tu ~ :'(
Pastu Embah (nenek) saya usik saya ,
dia kata , "angsa tu suka dekat Izzah la tu..."
Eeeee...takuttt... Effect nya , sampai ke besar nampak je ,
terus masuk rumah.
Sebab takut kena kejar. Nak lari terkedek2
sambil nanes dah malu. hee :')
Maklum la dah meningkat remaja . Kalau dulu kanak2 lagi.
hehehe . takde la segan sgt. huuuuu.... =='
-
-
-
Errr...yang ni agak famous dan kegemaran ramai kot.
Tapi bukan saya. hehe. (tak makan daging) =='
Nama dia...
LEMBU !!
Actually tak takut sgt pun.
Cuma... errr... geli tu agak laaa jugak...
Tengok dari jauh takpe , kalau dekat . JANGAN !!!! :((
Dulu mase kecik2 , orang selalu cakap ,
"Lembu takleh tgk org pakai baju warna merah.
Nanti dia naik minyak, dia kejarr pastu dy sondol!"
Sejak dari tu terus takut bila nampak lembu.
Pastu pulak dok tengok kat
astro rancangan yg binatang2 tu... ape yer... "Animal Planet"!
Ada tunjuk lembu tu gadoh2 , pastu dia sondol2 orang.
Mesti org tu arwah dah kan.=='
huwaaa... seram sejuk nengok. Ketaq lutut wooo....
Kalau bab "Tak makan daging" pulak...Hmmm , entah la.
Tak lalu... kerongkong takleh terima agaknye. Tak tau.
Memang tak mau makan. Hatta kalau dalam kuah tu ada daging,
kuah tu pun saya takkan sentuh. 0_o'
Sampai mak pernah cakap ,
"Izzah ni tak makan daging langsung ye ,
esok kalau ko kawen , pastu nanti bila pregnant ,
ngidam daging baru tahu..."
Errr... no komen . huhu -_-'
-
-
-
Haiwan ni comel , bulu gebu, manja ! Sukaaa sgt !!!!!
Nama dia...
KUCING!!
Bukan tak suka . Suka sgt2!!
Cuma geli dan takut sikit-sikit.
Takut sebab ! Pernah kena cakar... huuu :'(
Sampai sekarang takut nya... huk5
Geli sebab... tak tau. Sebab dia suka jilat2 ! Geliiii ! heee =='

Banyak lagi !
Tapi sampai sini dah la... huhuhu sikit2 sudah.

Okeh ! Pinggan di dapur penuh.
So ? Tunggu ape lagi... mak sudah panggil-panggil
dari dapur , "Izzah basuh pinggan ni haa... cepat!"
Err... OK MAK !! Im coming ~ lalalalaa :)
chowww ~
*terus bangun menuju ke dapur untuk BASUH PINGGAN .

wassalam....

Kerenah adik-adikku sayang !


Si kakak sangat mendengar kata tapi kuat cemburu... :)
Si adik (laki) degil tak terkata tapi manja... =='
Aduhai kembarkembar ~
Si Along ? Hmmm, nak marah pun tak kena.
Mereka tidak tahu apa.
Jadi untuk tetap bersabar dgn kerenah adik2 kecil yg comel2 nie,
lebih memilih untuk diam tanpa suara ,
menegur bila tak kena , marah bila perlu sahaja...
Bergurau dan nyakat setiap masa... ~ hohoho ^^,
*maklum la , adik ramai... memang gini la.
Dok umah pun dah macam kt nursery jer. ♥ :)