Adik Baru... ^__^

  • 0
...بسم الله الرحمن الرحيم

^.^ السلام عليكم

Alhamdulillah...
Kitorang dapat adik lagi ! Adik ke 11 . *angkat tangan say YEAYYY ~*
 Baby Hariz selamat di lahirkan pada 11/04/2012. Waktu pagi... pukul berapa tak perasan... hehe -_-
Ok , now malas nak type bebanyak , just wanna share pic baby yang sempat di snap !
Sebelum ni dah ada post kat fb , tapi 1 jer... So nak post kat blog je la okey ?
Tak banyak sangat pun , sebab mak tak kasi amek gambar bebanyak. Kenapa? Entah... hehe
Nak tengok tak ? Comel uhhhhh. Baby boy pulak tu. Dah lah Izzah sukaaa sangat ngan baby boy tau.
 Baby girl pun suka jugak. Tapi entah kenapa lebih cenderung kepada baby boy. Hehe 
Tapi ngan adik adik tak pilih kasih la ye, semua layan sama jerr... 
Cuma adik2 yang kecik selalu kena cium , kalau adik2 yang dah bebesar ? Auwww!! *pengsan -__-'
Okey... now jom tengok pic baby ~
-
-
-
-
Masa dalam hospital lagi... ^_^

Zzzzzz...

Setibanya di rumah... Tidur je kije. hehe

 Haihh... Tido lagi ! -_-
Ehem... mimpi apa la tu... Nyenyak btol...




Meh nak kejut baby ni... Bangun sayangg... Bangun bangun... 
*sambil mencuit pipi nya yg comel*
  Ada orang nak tengok kamu neh sayangg ~ (",)

Ha kau ! Bangun pun... hehe
Muka nya tercengang je nak kenal orang2 sekeliling.
(Pipi dia tu... di cakar oleh diri nya sendiri... adess -_-' )

Inilah... Hariz !
Dia boy... Tapi serba pink jer kan. Ni semua sebab si lover pink nihh la, semuanya nak pink! *Izzah lettew*
Ehh... cute what !! hehe ~ *senyum satisfied*
Sori... sempat snap pic time dia tidur je... Hehehe. Bukak mata je... Mintak susu kelaparan... :'p
Saborr je laa... Nanti kite snap bebanyak eahh. Insyaallah... ^__^
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Nak tengok lagi tak ???
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Taraaaa... 
*sure ramai yang kenal ! Acecehhh... perasan jerr...*
Ish Ish Ish... Comel nya...
*Ada sama macam baby di atas tu tak??*

Sape ni ye ?

Jari ade inai gituwww...ehek3

Mulut kemain lagi... Mak arr ni. Mentang mentang kecik lagi time nih, bagi cukup cukup! haha. adesss... -__-'

Ini lah Izzah ! Ehh... apekah ? Bhahahahaha *senyum memalu* 
p/s : Anyway Izzah dan Hariz nye dah ada. 
Sapa nak tolong jadi Mila pulak nih ? Ahaksss ! *tah pape* - SILA ABAIKAN! -

Secawan Rindu Ilahi

...بسم الله الرحمن الرحيم

^.^ السلام عليكم

Wanna share 1 puisi kiriman dari teman di facebook.

Desir angin dan ombak merdu pantai tak membuat hati tertawan...
Hijau gunung lembah dan mekarnya bunga tak membuat hati terlena...
Kesunyian dan kehampaan tak terobati dengan kefanaan...
Hanya harapkan kasih sejati sang penawan...

Wahai kasih... 
Kerinduan ini bak padang pasir harapkan hujan...
Kerinduan ini bak kelamnya malam rindukan bulan...

Apakah engkau mencari secercah cahaya dalam malam yang kelam...
Apakah engkau mencari setetes embun dalam dahaga yang mendalam...
Apakah engkau mencari nyanyian merdu dalam keheningan sendu...
Apakah engkau mencari sepenggal harapan dalam asa yang hilang...

Tak kan ada yang dapat mengisi cawan-cawan rinduMu...
Tak kan ada yang dapat mengisi relung hampa hatiMu...
Hanyalah Ia sang pengisi kehampaan...
Hanyalah Ia sang pengubat rindu sejati...